Dereń aranżacja małą głębia

Nalewka dereniówka

Składniki 40 dag dojrzałych i zdrowych owoców, 1/2 l czystej wódki (najlepiej rozrobionej ze spirytusu) oraz 1,5 kg cukru (najlepiej brązowego). ` Sposób przygotowania Każdy owoc przekłuwamy wykałaczką (nie należy używać metalu, gdyż dereń źle na niego reaguje), wszystkie wrzucamy do dużego słoja, zasypujemy cukrem i odstawiamy na dobę. Następnie zalewamy wódką i odstawiamy na miesiąc. Wstrząsamy nim co kilka dni. Po miesiącu otrzymany specyfik przesączamy przez gazę i rozlewamy do ciemnych butelek.
Następny wpis Badania pestki z derenia na Uniwersytecie PrzyrodniczymPestki derenia

Ostatnie wpisy

  • „Odmładza, odchudza, pomaga w anemii.”
  • Książka o właściwościach derenia
  • Patenty na produkty z derenia

Kategorie wpisów

  • Aktualności
  • Post
  • Przepisy kulinarne

Ostatnie wpisy

  • „Odmładza, odchudza, pomaga w anemii.”
  • Książka o właściwościach derenia
  • Patenty na produkty z derenia

Kategorie

  • Aktualności
  • Post
  • Przepisy kulinarne